Ted van Geest

Experiment: bol.com partnerprogramma

Verdienmodellen op internet heb ik altijd interessant gevonden, maar de gedachte “dat zet toch nooit zoden aan de dijk?” weerhield me ervan om ermee te experimenteren. Tot vandaag.

Vandaag heb ik me aangemeld voor het partnerprogramma van Bol.com. De deal is simpel: ik plaats banners van producten op mijn sites en als bezoekers daarop klikken en vervolgens op bol.com een aankoop doen krijg ik een percentage van het verkoopbedrag. Banners en productlinks zijn simpel aan te maken en zo te plaatsen in je site.
Het simpelweg volplempen van je site met banners lijkt me niet effectief. Ook ik hou, net als de meeste mensen, niet van sites die vol staan met banners waarvan de meesten nog niet eens relevant zijn. Het gaat een uitdaging worden om de banners zo aan te bieden dat ze een meerwaarde bieden aan de bezoekers aan de site, of om ze zo te plaatsen dat ze niet als storend worden ervaren. Onderdeel van het experiment is om dit concept op verschillende websites uit te proberen.

De eerste site waarmee ik met het plaatsen van banners wil experimenteren in de nieuwe site van Kirsten: Glutenblij.nl. Op tedvangeest.nl staan nu wel een paar banners, maar met paar bezoekers per maand zal ik daar niet rijk van worden. Ook op glutenblij.nl heb ik niet de illusie dat ik heel snel mijn baan op kan zeggen, maar ik ben al tevreden als ik de hostingkosten terugverdien. Bol.com heeft niet veel producten die voor mensen met een glutenvrij dieet interessant zijn, slechts een paar kookboeken, maar omdat de site veel recepten bevat zou ik ook banners voor keukenmachines e.d. kunnen plaatsen. Als het maar relevant is voor bezoekers aan de site.

Voor nu kan ik echter nog geen banners glutenblij.nl plaatsen. Aangezien mijn aanmelding nog goedgekeurd moet worden en ik tedvangeest.nl als mijn site heb opgegeven, kan ik alleen daarop banners plaatsen en nog geen nieuwe sites aanmaken. Dat goedkeuren zou met een dag of vier geregeld moeten zijn.

In de toekomst zal ik meer bloggen over het partnerprogramma. Voor nu kun je het doen met deze mooie banner: 🙂

Voordeel (234x60)

Gepost op 31, 10, 2011 om 11:33 in de categorie Persoonlijk.


2 Comments

  1. Wat moet je voor percentage afdragen aan die bol.com?

    Reactie by wim jansen — 12/07/2012 @ 17:32

  2. @wim Je hoeft niets af te dragen. Je krijgt een percentage van het verkoopbedrag. Het kost je niets.
    Ik wordt er niet rijk van, maar het lukt aardig om alleen de hostingkosten eruit te krijgen. Ik zal binnenkort eens een post maken met de resultaten tot nu toe.

    Reactie by TedvG — 12/07/2012 @ 23:16

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Blog

blog categoriën

Eigen sites/ bijdragen

Ook leuk!

Over

Projecten