Ted van Geest

data.overheid.nl live

Vandaag presenteert minister Donner op het Picnic Festival in Amsterdam het open dataportaal van de Nederlandse overheid. Op data.overheid.nl vind je informatie over open data en kun je datacollecties vinden die de overheid beschikbaar stelt als open data. De website bestond al in bèta-vorm op Overheid.nl, maar nu is er een apart cms dat meer mogelijkheden biedt om informatie te verstrekken.

In het register staan momenteel 85 datasets en dat aantal groeit nog elke dag. Overheden kunnen op deze site ook nieuwe collecties aanmelden, waarna deze in het register worden opgenomen.
Voor ontwikkelaars is deze collectie een goudmijn. Data mag in veel gevallen vrij gebruikt worden en de collecties bevatten interessante informatie. Adresgegevens van Overheidsorganisaties en scholen, Nederlandse wetgeving, informatie over de Ecologische Hoofdstructuur en producten en diensten zijn maar een paar voorbeelden van wat er in het register te vinden is.

data.overheid.nl. Het open dataportaal van de Nederlandse overheid.

De afgelopen dagen hebben mijn collega’s, applicatie-ontwikkelaars en ik hard gewerkt om het portaal te realiseren. Gezien het geringe budget en de geringe tijd die we hadden, ben ik trots op wat er nu staat. Ik hoop dat het aantal collecties en de content op de site de komende tijd sterk mag groeien.

Update: Donner bleek niet zelf aanwezig, maar sprak de aanwezigen in een videoboodschap toe. Ook publiceerde Rijksoverheid.nl een nieuwsbericht.

Gepost op 15, 09, 2011 om 11:01 in de categorie Open data / Open source.


No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Blog

blog categoriën

Eigen sites/ bijdragen

Ook leuk!

Over

Projecten

Ted op Twitter: