Ted van Geest

Alle gemeentegegevens

Sinds enige tijd publiceert Overheid.nl bij het onderdeel Overheidsorganisaties geen andere gegevens van gemeenten meer dan de adresgegevens. Gegevens over inwonersaantal, oppervlakte en politieke partijen bijvoorbeeld worden niet meer getoond. Ze worden echter nog wel mee geëxporteerd met de export-xml die dagelijks alle gegevens van Overheidsorganisaties als xml opslaat. De xml is, zoals het een xml betaamd, niet echt leesbaar voor mensen.

In Ted’s Toolbox heb ik een xslt gemaakt dat de xml netjes naar html converteert en alle gemeenten, deelgemeenten en bijzondere gemeenten op alfabetische volgorde onder elkaar zet. Van elke gemeente zie je het adres, overige gegevens als inwonersaantal, oppervlakte en de zetelverdeling. De gemeentegegevens kun je hier vinden: http://tedvangeest.nl/toolbox/gemeenten/

Momenteel worden alle gegevens in een lange rij onder elkaar getoond en is er nog geen functionaliteit. Ook moeten de gegevens nog aangevuld worden met burgemeester en wethouders. Zoeken gaat ook nog niet, maar daar kun je de zoek-optie binnen je browser voor gebruiken (ctrl+f). 🙂 Ontwikkeling gaat dus, time permitting, nog verder.

 

Gepost op 06, 07, 2011 om 17:58 in de categorie Open data / Open source.


Geen reacties

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Blog

blog categoriën

Eigen sites/ bijdragen

Ook leuk!

Over

Projecten