Ted van Geest

Peace one day 2011

Ik installeerde deze week de TED-app op mijn tablet en keek, om te testen, het filmpje van Jeremy Gilley over Peace One Day. Ondanks de kazige hippiegedachte bleek het een leerzaam filmpje te zijn.

Een schijnbaar wilde en onhaalbare gedachte, laat het één dag op de gehele wereld vrede zijn, wint aan momentum. De datum voor Peace Day is 21 september, één dag waarop alle strijdende partijen in de hele wereld opgeroepen worden de wapens voor 24 uur neer te leggen.

Ook al is het hem nog niet gelukt om de wereld daadwerkelijk op één dag in vrede met elkaar te laten leven, er zijn zeker successen behaald. Sinds 2007 houden strijdende partijen in Afghanistan zich bijvoorbeeld aan deze dag. UNICEF en de WHO grijpen deze dag aan om de kinderen daar te vaccineren tegen polio, zodat er tot nu toe 4.5 miljoen kinderen  zijn gevaccineerd.
Ook in andere oorlogsgebieden worden er voedsel en medicijnen gedistribueerd.

Ik vind dit een inspirerend verhaal, dat je ook op jezelf kunt betrekken. Ook al zou  je je dromen niet halen, als je blijft volhouden en ernaar blijft streven gebeuren er dingen waarvan je beter wordt. Als je opgeeft gebeurd er in ieder geval niets.

Bekijk de inspirerende presentatie op TED.com:

Gepost op 07, 09, 2011 om 12:22 in de categorie Inspirerend.


Geen reacties

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Blog

blog categoriën

Eigen sites/ bijdragen

Ook leuk!

Over

Projecten